Varčevanje za starost pri Kapitalski družbi postaja še privlačnejše

Čeprav se vam zdi, da je do upokojitve še daleč, z načrtovanjem varne prihodnosti treba začeti čim prej.

Mnogi izmed vas ste že vključeni v kolektivno pokojninsko zavarovanje, s čemer je vaš delodajalec naredil pomemben korak k uresničevanju vaše finančno neodvisne starosti. Svoja privarčevana sredstva pa lahko kljub kolektivni vključenosti v sklad dodatnega pokojninskega zavarovanja povečate tudi z individualnimi vplačili. Če vaš delodajalec še ni ali ne bo oblikoval sheme kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, pa lahko v okviru Kapitalskega vzajemnega pokojninskega sklada varčujete tudi individualno in tako sami poskrbite za dodatno pokojnino.

Varčevanje za starost je zagotovo ena najpomembnejših odločitev, ki jih boste sprejeli, zato smo v Kapitalski družbi poskrbeli, da je tovrstno varčevanje postalo še privlačnejše. Z januarjem 2009 smo varčevalcem v individualnem pokojninskem načrtu Kapitalskega vzajemnega pokojninskega sklada, znižali vstopne stroške dodatnega pokojninskega zavarovanja na največ 2,5 %.

Če ste zaposleni v javnem sektorju, vas bo zagotovo razveselila novica o zvišanju premij za dodatno pokojninsko zavarovanje. Odbor Zaprtega vzajemnega pokojninskega sklada je konec leta 2008 sprejel Sklep o uskladitvi minimalnih premij, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 1/2009. Usklajeni zneski skupne pokojninske premije so se začeli uporabljati z obračunom in vplačilom premij za januar leta 2009.

Skoči na vsebino