Skupščina imenovala predlagane kandidate nadzornega sveta Kapitalske družbe

(Ljubljana, 24. decembra 2012) Danes ob 14.00 uri je na podlagi zahteve Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije potekala 58. seja skupščine Kapitalske družbe, d. d.

Skupščina je potrdila predlog Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije in odpoklicala dosedanje člane nadzornega sveta Romana Dobnikarja, Klemna Ferjančiča in Branka Tomažiča.

Za štiriletni mandat je za člane nadzornega sveta imenovala Jožeta Jurkoviča, Luka Jurkoviča in Janija Kavtičnika.

Druga polovica šestčlanskega nadzornega sveta je ostala nespremenjena. Predstavnik sindikatov ostaja Ladislav Rožič, predstavnika organizacij upokojencev pa Ana Bilbija in Aldo Ternovec.

Trije člani nadzornega sveta se imenujejo na predlog Vlade Republike Slovenije, dva člana na predlog zveze oziroma organizacije upokojencev na ravni države in en član na predlog sindikalne zveze oziroma konfederacije,
reprezentativne za območje države. Upravičenja Republike Slovenije je kot edinega delničarja Kapitalske družbe, d. d., izvrševala Agencija za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije, skupščino pa je v skladu z zahtevo Agencije za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije vodil odvetnik Franci Matoz.

Kapitalska družba, d.d.

Skoči na vsebino