Dogodki v letu 2013

12. 12. 2013

Kapitalska družba pridobila polni certifikat Družini prijazno podjetje

 

Na slavnostni podelitvi, ki je potekala v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma, je Ekvilib inštitut, Kapitalski družbi, d. d., podelil polni certifikat Družini prijazno podjetje.

Več lahko preberete v priponki:

Kapitalska družba pridobila polni certifikat Družini prijazno podjetje


 

30. 6. 2013

Ustanovitev Kritnega sklada SODPZ in prvi poklicni upokojenec

 

Kapitalska družba, d. d., je v juniju 2013 pričela z izplačevanjem poklicnih pokojnin. S tem namenom je oblikovala Kritni sklad SODPZ in tako postala tudi upravljavka Kritnega sklada SODPZ (KS SODPZ). Kritni sklad predstavlja premoženje upravljavca poklicnih pokojnin, ki je namenjeno izključno izplačilu poklicnih pokojnin in je ločeno od drugega premoženja izplačevalca poklicnih pokojnin.

Poklicna pokojnina zagotavlja socialno varnost zaposlenim, ki opravljajo posebno težka in zdravju škodljiva dela ter dela, ki jih po določeni starosti ni več moč uspešno poklicno opravljati.

Zavarovanec SODPZ pridobi pravico do poklicne pokojnine, ko izpolni pogoje za poklicno upokojitev skladno s Pokojninskim načrtom za poklicno zavarovanje. Ko zavarovanec uveljavi pravico do poklicne pokojnine, se sredstva z njegovega osebnega računa prenesejo na kritni sklad. Zavarovancu se tudi izda Polica poklicne pokojnine.

Zavarovanec je v času prejemanja poklicne pokojnine obvezno zdravstveno zavarovan in se mu obračuna prispevek za zdravstveno zavarovanje od mesečnega zneska poklicne pokojnine.

Ob izplačilu pokojnine se v skladu z davčnimi predpisi obračuna akontacija dohodnine.

Kapitalska družba, d. d., je prvo poklicno pokojnino izplačala dne 14. 6. 2013.

Skoči na vsebino